Meestgestelde vragen

Is het mogelijk om een matte / satin beschermlaag te krijgen in plaats van glanzend?

We merken dat onze speciale glanzende beschermlaag vuil eenvoudig afstoot en veel eenvoudiger schoon te maken is (vezelvije doek). Daarom leveren wij geen satin of matte beschermlaag. 

Kan ik mijn Spatplaat retour zenden?

Wat jammer dat je je spatplaat terug wilt sturen. Al onze geleverde spatplaten worden op maat en specifiek voor jou geproduceerd.

Omdat we geen voorraden aanhouden kunnen onze platen zeer scherp geprijst aanbieden. Dit maakt dat we geen platen retour nemen. Maar wie weet kun je er een vriend(-in) of buurvrouw (-man) blij mee maken!

Mijn Spatplaat is beschadigd aangekomen, wat nu?

Vervelend dat je niet direct aan de slag kunt met je Spatplaat. Geen zorgen, we gaan het voor je regelen. Volg onderstaande stappen en je ontvangt, na acceptatie, een nieuwe Spatplaat.

 1. Maak drie foto’s van de schade vanuit verschillende invalshoeken en upload de foto’s via het online schadeformulier,
 2. Meld je schade aan via het online schadeformulier en vergeet niet op de verzendknop te klikken,
 3. Bereid je plaat alvast voor op de terugreis:
 4. Pak het goed en stevig in. Gebruik het liefst de originele verpakking. Op die manier is de kans op verdere beschadigingen zo klein mogelijk,
 5. Verwijder waar nodig je oude adres-etiketten van de doos,
 6. Leun achterover, houd je hoofd koel en wacht op onze reactie.

 

Waarmee kan ik mijn Spatplaat betalen?

Wat fijn dat je overweegt een Spatplaat aan te schaffen. Afrekenen gaat heel eenvoudig, tenzij je contant wilt afrekenen. We werken met de meest voorkomende betaalmethodes in de Benelux; iDeal, Bancontact en PayPal.

Hoe maak ik mijn Spatplaat schoon?

Maak je spatplaat bij voorkeur schoon met een vochtige vezelvrije doek. Een vaatdoek met heet water en zeep is ook bruikbaar. Gebruik geen schuursspons en geen schurende reinigingsmiddelen of oplosmiddelen.

Is mijn Spatplaat duurzaam geproduceerd?

Nee. Een Spatplaat is niet volledig duurzaam geproduceerd. Dit houdt in dat we hebben gekeken naar wat haalbaar is met een fotoprint achter een fornuis. We gebruiken watergedragen inkten op elke Spatplaat. Daarnaast produceren we on-demand, we hebben dus geen voorraden en dus geen overschot. Met het gebruik van onze Spatplaat moedigen we je aan om milieu-vriendelijk (eco-)keukenpapier te gebruiken om je Spatplaat schoon te houden hetgeen eenvoudig kan dankzij de beschermlaag op de Spatplaat. We hopen hiermee dat je minder milieubelastende producten zult gebruiken om je keuken schoon te houden.

Heb ik garantie?

Indien het product een materiaal- of fabricagefout vertoont heb je recht op herstel of vervanging van het product. Je hebt slechts recht op vervanging indien herstel van het product niet mogelijk is.

Spatplaat.nl staat niet in voor de beschadiging van het geleverde product door inwerking van UV-straling of andere omgevingsfactoren zoals vuur en/of hitte als gevolg van gebruik van het fornuis.

Op schade ontstaan door foutief gebruik of toepassing van de geleverde producten is geen garantie van toepassing.

Het aankoopbewijs (orderbevestiging na betaling) geldt als garantiebewijs.

Indien herstel of vervanging onmogelijk is heeft Spatplaat.nl het recht de overeenkomst te ontbinden en je volledig te crediteren.

Hoe monteer ik mijn Spatplaat?

Het monteren van je spatplaat is ‘n koud kunstje, zeker met de tips van technisch vader Victor.
Victor’s advies:
Voer de volgende stappen zorgvuldig uit en je bent verzekerd van een keuken met een schitterende spatplaat :

Mise-en-place: Zet alles klaar wat je nodig hebt voor deze klus. In ieder geval:

 • Je spatplaat natuurlijk
 • dubbelzijdige tape (voorkeur) of
 • montagekit (afhankelijk watvoor ondergrond je hebt, laat je eventueel adviseren in de winkel waar je bevestigingsmateriaal koopt)Denk eraan dat bij gebruik van montagekit de spatplaat in de toekomst waarschijnlijk moeilijk te verwijderen is
 • schoonmaakmiddel: allesreiniger of schoonmaakazijn
 • meetlint of duimstuk en potlood

Schoonmaken: Maak de achterwand waartegen je je spatplaat gaat bevestigen schoon en vetvrij.

Positioneer je spatplaat met de witte achterzijde tegen je achterwand, meet dit indien nodig uit met je meetline of duimstok.

Wanneer je spatplaat goed gepositioneerd is zet dan aan een van de zijkanten een dun potloodstreepje langs de spatplaat op je achterwand zodat je straks je spatplaat op precies dezelfde plaats terug kunt plaatsen.

Leg je spatplaat met de print naar beneden voorzichtig op een zachte ondergrond, bijvoorbeeld een handdoek, zodat je spatplaat niet kan beschadigen. Verwijder, indien aanwezig, de kunststof beschermfolie van de achterzijde van de spatplaat.

Bevestig je dubbelzijdige tape of montagekit middels verticale strepen op de achterzijde van je spatplaat.

Breng alleen verticale strepen aan om insluiting van vocht en daarmee doorslaande vochtplekken te voorkomen.

Blijf 5 cm uit de rand! Gebruik een krachtige dubbelzijdige tape bijvoorbeeld Tesa Ultrastrong of een sterke montagekit.

Breng je spatplaat in positie, druk de plaat langzaam en voorzichtig tegen de achterwand. En geniet van je uitzicht!

Wat een spetterend resultaat,

Victor.

Andere vraag?

Uiteraard helpen we je graag verder!
Neem contact op met onze klantenservice: mail@spatplaat.nl
We beantwoorden e-mails doorgaans binnen 1 werkdag

Neem contact op